A- A A+

Tuinarchitectuur

De ontwerpfase vormt de basis van een geslaagd tuinproject. Deze fase verloopt in 3 delen: het ontwerpen van de tuin, de keuze van beplanting en
de keuze van materialen.

Tuinontwerp

Tijdens de eerste, vrijblijvende afspraak bespreken wij wat u verwacht van uw tuin. Wij maken aan de hand van deze informatie een eerste schetsontwerp. Hierbij wordt rekening gehouden met de stijl van uw woning en de mogelijkheden van het perceel. Het ontwerp wordt in de loop van de ontwerpfase eventueel aangepast. Aangezien we meerdere afspraken plannen, heeft u de tijd om rustig na te denken over de voorgestelde ideeën. U kunt uw vragen en opmerkingen formuleren, wij zorgen voor de nodige aanpassingen of zoeken naar een alternatief. Door deze interactie tussen klant en tuinarchitect ontstaat er een ontwerp op uw maat. Wanneer het tuinontwerp definitief is, ontvangt u twee afdrukken hiervan.

Beplantingsplan

De plantenkeuze benadrukt de vormgeving van de tuin. Hierbij wordt eveneens rekening gehouden met uw voorkeur en de grondsoort van het perceel. Het beplantingsplan geeft de benaming en het aantal van de planten weer. Uiteraard krijgt u hier ook een afdruk van. Daarnaast ontvangt u de nodige tips voor het onderhoud van de beplanting.

Materiaalkeuze

De mogelijkheden wat tuinmaterialen betreft zijn talrijk. Naargelang uw voorkeur en budget maken wij een keuze uit het grote aanbod van klinkers, tegels, houtsoorten, tuinverlichting en tuinaccessoires. Zo krijgt u al tijdens de ontwerpfase een overzicht van de totaalkosten betreffende de materialen nodig voor de aanleg van uw tuin.

Bekijk hieronder enkele voorbeelden van ontwerpen. Indien u vragen heeft of meer informatie wenst, kunt u ons steeds vrijblijvend contacteren via onze contactpagina. Wij helpen u dan graag verder.